Välja vandrarhem i Stockholm

De som tänker semestra i Stockholm har flera olika boendemöjligheter att välja mellan. För att hålla nere kostnaden är det många som väljer att bo på vandrarhem. Då det även finns ett stort utbud av detta boende i Stockholm så kan man unna sig att vara lite kräsen och välja utifrån eget behov. Några saker man kan lägga in i valet är:

  • Enskilt boende

Många vandrarhem erbjuder både sovsalar och möjlighet till att sova enskilt. De som vill sova enskilt bör kontrollera hur många bäddar de enskilda rummen har. Är det exempelvis två bäddar kan man i vissa fall få betala för två bäddar även om man sover där själv. I dessa fall kan det nästan vara billigare att bo på hotell.

  • Sovsal – för kvinnor

Flera av de vandrarhem som finns i Stockholm erbjuder sovsal. Det betyder att flera sover i samma ”sal”. Hur stor dessa salar är och därmed hur många som sover i varje varierar och dessutom skiljer det sig åt om man sover både män och kvinnor i samma rum eller inte. För de kvinnor som vill sova i sovsal men enbart med andra kvinnor är detta en viktig punkt att kontrollera.

  • Barnvänligt

Det mest centrala vandrarhemmet i Stockholm ligger enbart 500 meter från centralen. Här är det knappast några grönytor eller lekplatser att tala om. För barnfamiljer är alltså barnvänligheten en viktig faktor. Ofta får man väga närhet till city mot just barnvänligheten.

  • Pris

En avgörande faktor för många är priset. I likhet med hotellnätter så skiljer sig priset rejält mellan de olika vandrarhemmen. Allt från under 200kr för en natt i en sovsal till nästan det tredubbla i ett dubbelrum i ett mysigt och charmigt vandrarhem. Gränsen mellan hotell, vandrarhem och gästhus har suddats ut något över åren. Detta både gällande pris och kvalité.

Lämna ett svar