Välja rätt hotell i den eviga staden Rom

Rom är en av de städer i världen som lockar allra mest turister. Det gör också att staden fullständigt kryllar av hotell, vandrarhem och hostel. Inte helt lätt för den som besöker Rom för första gången att välja rätt med andra ord.

Rom är inte som andra städer. Staden är väldigt beroende av sina två centrum – det historiska och det moderna. Oavsett vilket av dem du bor i så bor du vägg i vägg med Roms största sevärdheter. Men det innebär såklart att du får betala därefter.

Det är något som inte hindrar de hundratusentals turister som flödar till Rom varje år. Dock så finns det väldigt mycket pengar att spara. Om du inte måste bo på ett fyrstjärnigt hotell vid Piazza Navona vill säga.  Att boka rätt hotell i Rom är inte svårt som man kan tro, det gäller bara att göra sin research.

Colosseum
Det klassiga resemålet Colosseum

Boka hotell i mindre stadsdelar

Många av de lite billigare hotellen i centrala Rom ligger runt omkring centralstationen Termini. Här går det att få sig ett hotellrum för ett vettigt pris även under högsäsong. Men det finns nackdelar med Termini-området. Många upplever det som något otryggt – även om det inte är så illa som det sägs.

Runtomkring stationen samlas Roms hemlösa ofta för att övernatta. Något som gör att många barnfamiljer varit kritiska till området.  Annars är området bra och många av hotellen är väldigt prisvärda. Från Termini tar det cirka en halvtimme att gå till t.ex. Colosseum – men det är ju som sagt centralstationen, så varför inte åka kollektivt?

Om du vill bo närmare stadens historiska kärna så rekommenderas området Monti. Det är en stadsdel som ligger i anslutning till Colosseum och Forum Romanum – i sin tur ett stenkast från resten av det historiska centrumet. I Monti finns gott om trestjärniga hotell som håller priserna nere. Man får vad man betalar för, men eftersom Rom är en stad där du knappast spenderar dagarna på hotellet så kanske det inte är så farligt?