Välj rätt kreditkort inför resan

Det finns en rad kreditkort som marknadsförs som ”resekreditkort”. Det innebär att bonusarna och fördelarna med kortet främst är kopplat mot reserelaterade produkter och tjänster. Men det är stor skillnad på dessa kreditkort så det gäller att tänka över sitt behov innan kortet tecknas.

Vilket som passar dig? Jämför kreditkort på www.kort24.se och avgör själv. Här är några saker som karaktäriserar resekreditkort. Men alla kort har absolut inte alla fördelar.

Bonus ger billigare resor

En hel del kreditkort har bonus på allt som köps med kortet. Antingen sker bonusens återbetalning i kontanter eller så sker detta i poäng. Bland resekreditkort är det vanligast med poäng. Dessa kan sedan lösas in mot billigare flygbiljetter, upplevelser, restaurangbesök eller annat reserelaterat.

Fördelen är här alltså att man får billigare resor.

Fördelar gör resan billigare

Nästan alla resekreditkort har rabatter som ges på reseföretag eller hotellkedjor. Få 10% på Scandic Hotell, 20 öre rabatt per liter bensin eller 5% på resetidningar…

Kortet gör resan enklare att planera

En del kort (de som oftast kostar minst 1000kr per år) har flera reserelaterade servicetjänster. Concierge betyder att den som har kortet bara behöver ringa ett nummer oavsett om man vill ha hjälp med att boka flygbiljett, tågbiljett, restaurangbesök eller taxi. Som en privat resebyrå som är öppet dygnet runt. Tjänsten är helt gratis oavsett hur ofta den används.

Billigare på resan

Många kreditkort har en uttagsavgift. I Sverige är det inte något problem då uttag sällan behöver göras. Men i vissa andra länder är det kontanter som regerar. Då är det bra att välja ett kreditkort utan denna avgift.

En annan avgift som ofta finns är valutapåslag. Detta kan exempelvis vara 1,5% av alla inköp som sker. Det låter som en liten summa men blir ganska mycket för de som är borta länge.

Det finns resekreditkort helt utan dessa kostnader vilket därmed är en fördel för de som vill kunna ta ut pengar utan att behöva betala för det.

Lämna ett svar