Sparadiset

Sparadiset är en spakedja med filialer på Östermalm, Södermalm och Kungsholmen i Stockholm samt i centrala Malmö. Terapeuterna har utbildning i enlighet med branschrådet Svensk Massage samt avlagd Cidesco-examen.

Därutöver har Sparadiset interna utbildningar som personalen får genomgå. Hit kan du gå för behandlingar som vaxning, floating, ansiktsbehandlingar och gravidbehandlingar.

Behandlingar

Sparadiset erbjuder sina besökare flertalet olika behandlingar. Några nämndes i inledningen. Utöver dem finns bland annat följande att välja mellan:

  • Du som besöker Sparadiset för massage kan antingen komma med egna, specifika önskemål eller rådgöra med terapeuten om vad som passar din kropp bäst. I samtliga massagebehandlingar ingår djupgående muskelmassage som moment, men det skall även påpekas att det givetvis går att komma hit för att bara slappna av och ta det lugnt en stund.

 

  • Fötter. Du som vill göra dina fötter har flera olika fotbehandlingar att välja mellan hos Sparadiset. Till exempel kan du välja behandlingen Beach Feet Treatment, där dina fötter filas och sänks ner i ett mjukgörande aromafotbad. En annan behandling som erbjuds är Waterfall Pedicure som påminner mycket om ovan nämnda behandling, men avslutas med en fotmassage.

 

  • Även i den här kategorin finns flertalet behandlingar att välja mellan. Ett exempel på en behandling är SeaSalt & Cocunut Scrub, med ett namn som avslöjar en del av vad den handlar om. Vad som inte framgår är att terapeuten följer ett mönster som ska främja energiflödet i kroppen. Syftet är att ny energi ska komma till ditt hjärta och att gammal energi ska tas bort.

 

  • Olika paket som erbjuder besökaren mer än en enskild behandling. Paketen passar bra att avnjuta själv såväl som med vänner, familj eller partner. Ett exempel är Romantic Robinson, som inleds med en behandling av mjukgörande creme och aromahanddukar. Därefter väntar en 50 minuter lång helkroppsmassage och en timme i en varm och avslappnande bubbelpool.

Boka egen avdelning

På samtliga av Sparadisets filialer kan du boka en egen spaavdelning. Spaet bjuder på ett fruktfat med färsk frukt, men påpekar att mousserande eller vin får tas med själv. De påpekar också att regeln är en flaska (70cl) på fem personer.

Det ni behöver ta med er till avdelningen, ev. förutom egen dryck, är badkläder. Handduk finns på plats. Likaså finns schampo, balsam, duschcreme och body-lotion. Det finns möjlighet att välja till ett lyxigt spa-kit med ekologiska produkter, så att du kan göra en ansiktskur på egen hand inne på avdelningen.

Priserna för att hyra en egen spa-avdelning varierar beroende på vilken veckodag som has i åtanke. Fredag och lördag är lite dyrare, medan det är billigare priser veckans övriga dagar.