Skönt att komma hem igen…

Många planerar och ser fram emot sommarsemester redan tidigt på året. Det är biljetter som ska bokas, resor som ska planeras och inte minst semesterplanering på jobbet som ska ordnas. När sedan semestern kommer är det otroligt skönt att åka iväg. Men vardagen kommer snabbt tillbaka när man kommer hem och allt vad städning, tvätt och vardagliga sysslor kommer tillbaka. Varför inte ”förlänga” semestern och se till att slippa de vardagliga sysslorna ett tag till?

En hushållsnära tjänst som blivit mycket populär sedan RUT infördes är hemstädning. I och med att städföretaget kan städa när man inte är hemma blir resultatet att man kan komma hem till ett nystädat och fint hem. Det är vanligt att hemstädning beställs på abonnemang men det går även att beställa en ”engångs-städning”. Just det sista alternativet kan vara ett perfekt sätt att göra hemkomsten från utlandssemestern betydligt trevligare. Efter ett antal timmar på flygplan och med andra färdmedel är det en underbar känsla att få kliva in genom ytterdörren och mötas av ett välstädat hem. Precis som på hotellet under resan – men hemma.

Eller varför inte överaska en vän, förälder eller respektive med ett nystädat hem när de kommer hem från semesterresan. Det många inte är medvetna om är att RUT-avdraget även går att utnyttja vid städning av föräldrars bostäder och därmed inte bara sitt eget boende.

En mycket uppskattad present är att ta sig in i brudparets bostad, medan de är på bröllopsresa, och låta ett städföretag göra det extra fint. Förutom städning så pyntas hemmet med blommor och kanske annan prydnad från bröllopsfesten. En sista, och oväntad, bröllopspresent som brukar vara otroligt uppskattat. Efter månader av planering, en lång bröllopsfest och en härlig bröllopsresa är det skönt att få fokusera på varandra de första dagarna gemensamt i hemmet – inte städning.

Njut av semestern – men njut av fritiden också. Att bara leva livet 4 veckor per år är onödigt.

Lämna ett svar