Serva bilen för semester – på vårvintern

När snön börjar försvinna och man ser fram emot sommaren är de väldigt många som passar på att serva sin bil. Men detta vet också företagen som erbjuder denna service och kan därmed hålla uppe sina priser under april-maj-juni. Då är det betydligt bättre att lämna in den för service i början av året som januari/februari.

Kundunderlaget är mindre och många pressar priset på service under dessa månader för att locka till sig kunderna. Men den som vill serva bilen på allra billigaste sätt bör göra det själv genom att köpa delar online och göra servicen själv. Det är inte speciellt svårt, inte de allra enklaste servicen i alla fall, byta torkarblad och fylla på spolarvätska måste alla kunna göra själv 😉

Billigare service på våren

Enligt en undersökning som presenterats av Autobutler är priserna på bilservice upp till 24% lägre i februari än någon månad närmare sommaren. Allt handlar helt enkelt om efterfrågan och tillgång. Efterfrågan är låg och företagen måste konkurrera med priset för att få kunderna till sig. Det gäller då allt från enklare insatser som att byta olja till mer avancerade serviceåtgärder.

Autobutler genomförde jämförelsen mellan oktober och februari men likheten finns även mot andra månader. Under lågsäsong är priset lägre. Ett exempel som de lyfter upp är exempelvis byte av koppling där samma företag tog 7679kr i oktober och sedan sänkte till 5300 i februari.

Men det är inte bara årstid som avgör priset. AutoButler ger även några tips på vägen för den som vill pressa priset på lagningen.

  • Jämför – Jämför många företag för att hitta lägsta priset
  • Visa mig! – En mekaniker bör kunna visa och förklara felet på bilen. Hur ska man annars veta att något är fel?
  • Recensioner – Flera olika recensionsföretag finns på internet. Här kan man fylla i sina erfarenheter och tankar kring de olika verkstäderna. Läs vad andra skriver och få en känsla av hur företaget upplevts av tidigare kunder.
  • Fast pris – Kräv att få ett fast pris. Det är det enda sättet att komma ifrån obekväma överraskningar.

Billigast – Serva själv

Vilket företag man än anlitar så är det billigaste att serva bilen själv. Mycket kan man göra genom att bara följa instruktionerna i instruktionsboken. Däremot bör personer som aldrig mekat möjligen även undvika detta helt på egen hand. Att ha med sig någon erfaren är en rekommendation. Även när det gäller inköp av bildelar är nyckeln till lågt pris att jämföra. Att jämföra ett flertal butiker som säljer dessa för att på så sätt hitta bästa pris.

Lämna ett svar