Semesterresa med bygg och renoveringenstips

Om semestern sammanfaller med bygg eller renoveringsplaner, eller kanske i en period av huslängtan så kan det vara en god idé att i samband med semester resan besöka företag inom renovering och husbyggen. Det första som dyker upp i tanken, och det är ganska vanligt, är i samband med husvagnssemestern besöka sådana företag, ännu bättre om resan kan passa in mot någon alla mässor som hålls under sommarmånaderna.

Nu måste inte en sån tripp göras med husvagn, tänk lite bredare istället, besöker man västkusten och Göteborg så är det ganska enkelt att exempelvis besöka Husknuten i Göteborg. Husknuten kan beskrivas som ett mättande smörgåsbord för var och en som går i hustankar eller som söker husinspiration. Här finns allt från herrgårdsinspirerade hus med ryggåstak, täljstenskaminer och teakdetaljer, till mer standardiserade villor med funktionella lösningar, familjeanpassad planlösning och framförallt till något lägre prisklasser.

Ofta erbjuder husfirmorna sina intressenter att själva påverka utformningen och priset av sin unika villa. Det kan handla om alltifrån att lägga till en vägg i den öppna planytan för att skapa ett extra sovrum eller kontor, medan det hos andra är mer begränsade val så som möjligheten att välja vita köksluckor eller billiga ytterdörrar.

Om man inte vill bygga om eller bygga nytt, så går det alldeles utmärkt att åka dit för att låta sig inspireras av inredningen. Inredningsarkitekterna kopplade till olika villor är ofta väl uppdaterade inte bara i färglära, harmoni eller feng shui, men också i de allra senaste inredningsinfluenserna som kommer alltifrån den stilrena klassiska nordiska designen, till kanske den mustiga engelska eller den lyxigare amerikanska.

En semesterresa behöver ju inte endast vara att ”slöa, slappa och se sig omkring”, ta även chansen att koppla ihop en resa med andra intressen eller behov, tycker man om inredning och renovering så är ovanstående tips bara en av många möjligheter att utnyttja semestern på ett lite bredare plan.

Lämna ett svar