Seadream Yacht Club – Kryssning på lyxnivå

Att åka på en helgkryssning på Silja Line, Viking Line eller Birka Cruises är ett vanligt helgnöje för många från Sverige och Finland. Färjorna är nästintill fulla varje helg vilket är lätt att förstå med tanke på god mat, dans och härlig atmosfär.

Men dessa båtar är inte mycket i jämförelse mot de riktigt stora kryssningsfartygen som har sina farleder över hela jordklotet. Dessa stora fartyg har ett ledord var än man stöter på dem – lyx. Det ska inte vara lyxigt som överallt annars utan det som krävs är lite mer, lite lyxigare och lite häftigare. Det är detta som lockar till sig besökarna. Ett av de större lyxfartygen som man kan uppleva en fantastisk semester på är Seadream Yacht Club:

Seadream Yacht Club

Företaget som kommer från Norge har som slogan ”It´s Yachting, not cruising”. Med detta vill de ta steget ifrån kryssningskonceptet som just förknippas med enklare båtar. Här är det istället två mycket stora och lyxiga yachter som besökarna får leva på under några dagar. Som mest är det 112 gäster som kan åka på båten samtidigt. Detta samtidigt som det är nästan lika många besättningsmän. Så nog känner man sig rejält uppassad som gäst alltid. All Inclusive är en självklarhet och då gäller det även champagnen, att låna mountainbikes eller att testa vattensporter. När man väl gått på båten förväntas man inte behöva ha med sig en krona. Även dricksen är medräknat i priset vilket är en stor fördel då man aldrig behöver fundera på hur mycket de olika tjänsterna är värda i dricks.

2-Yacht-Aerial-aft-598x352
Foto: seadream.com

I restaurangen är det gourmetmiddagar som väntar med mycket hög kvalité. Vad man vill göra är helt upp till var och en men utbudet är stort. En stund på Spa, gym, casino, spelrum, biblioteket är några alternativ. Men självklart är även soldäck välbesökt.

Men smakar det så kostar det. Priset ligger på ca 3500kr per person och dygn. Men det är en resa att verkligen minnas. En resa som bryter av mot de klassiska charterresorna och det som alla redan upplevt.  En vecka skulle kosta ca 21000kr och då ingår ju allt. Allt från mat till aktiviteter. Detta i en lyx som få kommer att få uppleva någon gång mer i livet. De som jämför det priset mot att bo på All Inclusivehotell på lyxnivå kommer se att priset inte är speciellt mycket dyrare.

Lämna ett svar