Santorini – semesterparadiset för par utan barn

Det börjar bli allt vanligare för resebyråer att erbjuda olika typer av resor med fokus på par som reser utan barn. Antingen att de väljer att lämna barnen hemma eller att de är så kallade ”dinks”, det vill säga förkortningen för ”double income no kids”.

Det som de har gemensamt är att de inte heller är intresserade av att semestra på platser där andras ungar befinner sig heller. Paren vill ha lugn och ro i en stillsam miljö och så blir det sällan med varken barn eller tonåringar på plats. Därför blir de hotell som har en åldersgräns särskilt populära hos denna målgrupp.

Om man ska semestra i den grekiska övärlden utan barn är den fantastiska ön Santorini en av de bästa öarna för detta. Ön är i genomsnitt lite dyrare än sina grannar och barnvänliga stränder är ganska sällsynta på vulkanön. Detta gör att barnfamiljer väljer andra alternativ och hotellen på Santorini måste fokusera på den målgrupp som kan lockas av än.

Santorini - Panorama över calderan

Det som på senare tid blivit en stor dragningskraft är charterresor med paket som ger ”all inclusive”, det vill säga att all och snacks ingår så att man inte behöva planera eller fundera gällande kosten för barnen. Detta är smidigt men sällan någon kulinarisk sensation och inte något som tilltalar par som söker romantiska kvällar tillsammans.

Detta är något som restaurangerna på Santorini har tagit till sig och det är många ställen som erbjuder vita dukar, prima vinlistor och både inhemsk och internationell mat. Mycket av den inhemska kosten på Santorini kretsar kring den färska och lokalt fångade fisken. Man har även en specialitet på den lilla ön med friterade söta körsbärstomater i en smet. Trots att maten är något dyrare än vad som förväntas av den grekiska övärlden är det fortfarande mycket billigare än hemma i Sverige.

När det kommer till hotellen är det flera som erbjuder olika typer av spapaket. Även om den grekiska övärlden generellt sätt inte är känd för sina span lyckas man på Santorini att överträffa sina grannar med råge. Efter att ha blivit knådad kan man ofta röra sig på hotellområdet där det hela dygnet ställs krav på en låg samtalston för att vara helt tyst på kvällarna.

Det tar ofta tid att varva ner tillräckligt för att till fullo njuta av det lugn som erbjuds på Santorini. Men det är utan tvekan värt vart enda öre att få den möjligheten.

Lämna ett svar