Resmål Costa Rica

Costa Rica är till ytan lika stort som Skåne och ligger i Centralamerika mellan Nicaragua i norr och Panama i söder. Landet har varit en stabil demokrati sedan 1949 och var samma år först i världen med att förbjuda armén. Landet rankas år efter år som ett av de säkraste och rikaste länderna i Centralamerika. Landet har en fantastisk natur, rikt djurliv och ett underbart klimat som tillsammans gör landet till en stor turistmagnet och ett perfekt resmål för gammal som ung. I och med att Costa Rica endast ligger 8-12 grader norr om ekvatorn har landet tropiskt klimat. Detta innebär att året är indelat i två perioder. Regnperioden som sträcker sig från mitten av maj fram till slutet av november och torrperioden som följaktligen sträcker sig från början av december fram till mitten på maj.

Bungalows on the beach in Santa TeresaI denna post tänkte jag rekommendera två platser i Costa Rica som alldeles särskilt bör lyftas fram ut resesynpunkt. Santa Teresa som ligger på Nicoyahalvön och Flamingo som ligger i provinsen Guanacaste, landets nordvästra hörn som i norr gränsar till Nicaragua. Under torrperioden kan solgaranti utfärdas varje dag under 5-6 månader. Guanacaste och Santa Teresa är också kända som ”hot-spots” för Hollywoods största stjärnor där de tar igen sig mellan filminspelningarna. För några veckor sedan var Matt Damon här och tidigare var golfspelaren Tiger Woods i områdena och flera stora stjärnor äger även fastigheter i Santa Teresa där Mel Gibson kanske är den allra mest kände.

Santa Teresa är den kanske mest kända turistbyn och i området och byn har en väl utvecklad turistnäring då den tidigare fiskebyn idag nästan helt försörjs via turism. Santa Teresa är även känd för sin surfing och om det är någon gång i livet du vill testa på surfing så är det när du besöker Santa Teresa då det finns stränder runtomkring för både vana surfare och nybörjare.  Det finns alla typer av boende i Santa Teresa men vår favorit är de härliga bungalows som ligger direkt på den långa, vackra sandstranden. Vill ni ha hjälp att boka dessa för er resa till Costa Rica så hjälper vi er mer än gärna!

Flamingo Beach Resort

Om du besöker Costa Rica och har barn med dig kan ett besök i Flamingo och hotellet Flamingo Beach Resort vara en god idé. I närheten till byn så finns, flera fantastiska stränder och känner man för att byta strand en dag är nya stränder endast en kort promenad eller taxiresa bort. I byn finns även fler fantastiska restauranger inom gångavstånd och stranden är en av de badvänligaste i hela landet

Hotellet Flamingo Beach Resort är beläget direkt på den vita Stillahavsstranden som är en av de badvänligaste stränderna där det sällan går höga vågor vilket gör den perfekt för barnfamiljer. Vill man inte bada i havet så kan man bada i någon av hotellets tre pooler, var av en är barnpool med tak som ger en svalkande skugga. Hotellet har även lekområde, barnpassning och blandade aktiviteter för alla åldrar.

Så gör som 1,4 miljoner andra personer från hela världen inklusive många Hollywoodkändisar. Besök det stora lilla landet i Centralamerikas hjärta, Costa Rica. Pura vida!

Johan Avander

Arbetar sedan 10 år tillbaka med att skräddarsy resor för svenskar till Costa Rica på företaget Swetours.com etablerat i Costa Rica.

Lämna ett svar