Planera resa till USA – tips

Har det blivit dags att förverkliga drömresan till USA? Kanske sol, bad och utflykter i soliga Florida eller storstadsliv i New York? I USA finns något för dom flesta och här följer några planeringstips för en lyckad semester.

Gör en resebudget

Transporter, restaurangbesök, boende och aktiviteter – att resa är ett dyrt nöje och även om det är svårt att räkna ut exakt hur mycket allt kostar så kan det vara bra att klura på en resebudget. US Dollar är den amerikanska valutan och en valutaomvandlare kan vara till bra hjälp vid planering av olika utgifter. Ta gärna lite höjd vid uträkningarna – det är bättre att få pengar kvar än att få en negativ överraskning när kontot kontrolleras efter resan. US Dollar finns i valörerna i 1, 2, 20, 50 och 100. 0

Resmål och flyg

USA med sin storlek har mycket att erbjuda – både för den som vill känna på storstadspuls och för den som vill sola och bada. Populära resmål i nordöstra USA är bland annat New York och Washington DC. I söder ligger Florida, med Miami, Fort Lauderdale och Orlando i topp och i dom sydöstra delarna finns bland annat guldkornen Los Angeles, Las Vegas och San Fransisco. Först ut är såklart att bestämma resmål för att sedan kunna planera vidare utifrån det.

För att hitta flyg till önskad destination är ett bra tips att använda en flygsökmotor – som visar och jämför tillgängliga flygresor utefter vilket datum som anges. Många av dom billigare resorna innefattar ofta flera byten medan direktflyg kan vara något dyrare. Ett tips för att möjligen hitta flygbiljetter med lägre pris är ett bra tips att boka långt i förväg.

Boende

Det kan vara skönt och tryggt att ha ett bokat boende i förväg och även det kan vara smart att boka ett tag innan själva resan. För den som planerar att resa runt i landet är ett tips att åtminstone boka ett boende på den första platsen för att få en så behaglig ankomst som möjligt – det är skönt att slippa leta på plats under Jet-lag! Se exempelvis Booking.com

ESTA och pass

Svenska medborgare kan resa till USA och vistas där i upp till 90 dagar utan att behöva något visum. Däremot krävs en elektronisk resehandling som kallas för ESTA. Utöver det behövs givetvis även ett giltigt pass, vilket kan vara bra att fixa i god tid innan avresa.