Övernatta på hotellet byggt av canvas

Canvas är ett material som tidigare mest har förknippats med konstnärer, båtsegel och skor. Med tidens gång upptäcks dock innovativa sätt att använda sig av canvas på – tygets väldigt tåliga karaktär har utnyttjats och bejakats av ett par norska entreprenörer som har resulterat i det säregna hotellet Canvas Hotel i Norge.

Vad är egentligen Canvas?

Canvas kan föra tankarna till olika saker beroende på vem man frågar. I Sverige förknippas ofta canvas i dagsläget med just canvastavlor och canvastryck, en inredningstrend som har växt explosionsartat de senaste åren. Historiskt sett har det dock haft många olika användningsområden, bland annat som armering i gummidäck, båtsegel och inte minst som material till tält, som Canvas Hotel är byggt kring.

Tips: För den som vill veta mer om dess olika användningsområden kan en enkel sökning på canvas tavlor bjuda in till långa stunder av intressant läsning.

Aktiviteter vid hotellet

Canvas Hotel är mycket flexibla i sina arrangemang och skräddarsyr kundens upplevelse så långt det går. Ett axplock av de färdiga aktiviteter de erbjuder är:

  • Terrängcykling – Att cykla med en mountain-bike i de varierande och natursköna landskapen i Norge är en upplevelse man inte glömmer i det första taget. Canvas Hotel står för cyklar och utrustning. Cykelturen är ca 3 timmar lång.
  • Walk ’n’ Talk – En föreläsning som passar bra på företagsresan. Här får man bland annat lära sig mer om motivation. Föreläsningen är ca 3 timmar lång och inkluderar även intressanta samtal efteråt.
  • En intim konsert med Keith Austin – För den som vill ha klassisk underhållning kan en konsert med gitarristen och låtskrivaren Keith Austin anordnas. Keith Austin är bland annat känd från det amerikanska bandet Dr. Hook.

Priser

Priset för ett dubbelrum, inklusive frukost för varje natt och person, är 1200 norska kronor. Lägst antal dagar man kan boka är två. Vill man addera ytterligare ett enkelrum till bokningen kostar detta 900 NOK. För maten får man betala 500 NOK för den första middagen och 850 för middagen på dag 2. Vid dag 2 ingår dock snacks, kaffe och te under hela dagen. Lunch kostar 250 NOK.

Lämna ett svar