Ovanliga guidade turer i Stockholm

Att gå en guidad tur i Stockholm är ett intressant och trevligt sätt att lära sig mer om stadens historia och omgivning. Det går ett flertal guidade turer vid kända byggnader och historiska platser men så finns det även de mer udda guidningarna.

En av dessa är takvandring. Istället för att gå på marken och titta upp på kända byggnader i staden så går man taket och tittar neråt. En guidad visning som verkligen ger nya perspektiv. Upplevelsen tar ca 1,5 timme och är en helt unik aktivitet. Än så länge finns det nämligen inte i något annat land i Europa. Det gör även att många turister passar på att prova denna udda form av guidning. Självklart får man både hjälm och annan säkerhetsutrustning på plats så det enda man måste ta med sig är ett intresse för staden. Kom ihåg att lämna höjdskräcken hemma!

En annan är ovanlig guidning är ”Spökvandring i Gamla Stan”. En spökinspirerad promenad där guiderna berättar om spöken, mord, legender och annat som hör Stockholms mörka historia till. Men det är inte bara gå och lyssna som deltagarna kommer att göra. Under stadsvandringen får man även lukta och smaka på de spökliga inslagen. Alla sinnen blir aktiverade – precis som när man möter ett riktigt spöke.

Att ge bort en upplevelse som present är alltid uppskattat och bägge de guidade turer går att beställa online för att ge bort i present eller julklapp. Den som vill testa på någon av turerna själv kan även köpa dessa som en upplevelsepresent till sig själv. Självklart går det även att lösa biljett på plats men genom att boka i förväg är man säker på att komma med på turen. För båda har begränsat antal deltagare vid varje guidning.

Lämna ett svar