Hotellrum med udda badrum

Det finns hotell som blivit kända för ha mäktiga entréer, magnifika maträtter eller nischade teman på hela hotellen. Andra blir kända för sina badrum. Här följer två hotell som har badrumsfokus.

Singita Faru Faru (Grumeti – Tanzania)

Tanzania är mycket känt för de fantastiska safariresor som bjuds på i landet. Man kommer nära den afrikanska naturen och framförallt de mäktiga djuren som giraffer, lejon och noshörningar. Singita Faru Faru är ett av ett av de hotell som just går under namnet ”Safarihotell” och detta med all rätta. För det är inte bara på safariutflykten som de vilda djuren kan ses. Hotellet är byggt på en sluttning som gör att man har fantastisk utsikt ut över savannen. Varför inte borsta tänderna samtidigt som utsikten gör att man kan se de vilda djuren redan på morgonen. Eller vad sägs om att bada i badkaret med en utsikt som extremt få lyxhotell kan bjuda på.

Även inredningen matchar safarikänslan och är så långt från klassisk svensk badrumsinredning som man kan komma. Självklart är det trä som dominerar och detta med inslag från den afrikanska naturen. För den som vill komma ännu närmare naturen finns möjligheten att nå ett uterum med badkar som gör att man kan bada under bar himmel. Men självklart helt utan insyn.

Le Royal Monceau (Paris – Frankrike)

Kan ett hotell utformas för att möta de mest egoistiska och självcentrerade människorna på jorden? Troligtvis var det inte så som designern tänkte när hotell Le Royal Monceau byggdes. Men det är lätt att tro det för detta är hotellet som bjuder på speglar i mängder. Den som inte tycker om att se sig själv i spegeln bör definitivt vända i dörren.

Badrummen är praktiskt taget tapetserade av speglar. Till och med möblerna har spegelglas på sig. Vid en första anblick är det svårt att avgöra om det är häftigt, obehagligt eller mäktigt. Det är som att gå in i en labyrint där vägarna försvinner och rör på sig beroende på hur man själv rör sig. Är det hypnotiserande jobbigt eller en häftig upplevelse? Eller kanske bägge två? Ett häftigt hotell som man kan boka en natt på bara för att uppleva alla dessa speglar. Men att ta med sig inspiration från detta hotell och inreda badrummet hemma i samma stil är inte något som rekommenderas. Då, om inte förr, kommer grannar och bekanta se personen som starkt egocentrisk. Det här är en upplevelse som tillhör hotellvistelsen – och ska stanna där.

Lämna ett svar