Hotell på Arlanda

I närheten av Arlanda Airport finns en mängd hotell i olika prisklasser, det är ett ganska stort behov av hotell på Arlanda och de allra flesta erbjuder även sina gäster transfer till flygplatsen oavsett när på dygnet planet avgår. Samtidigt finns det några hotell som ligger på området. De som bor på dessa har fördelen att det inte tar många minuter att ta sig till de olika incheckningsdiskarna när det närmar sig avfärd. Utöver det finns det andra fördelar med dessa boenden – även om fördelarna är olika beroende på vilket boende man väljer.

Clarion Hotel:

Mitt mellan terminal fyra och fem ligger Clarion Hotel. Ett hotell mitt i ”händelserna cnetrum” men som ändå bjuder på lugn och ro. Här finns både bar, restaurang, gym, utomhuspool och en härlig utsikt över landningsbanorna. Just utomhuspoolen gör Clarion unik i jämförelse mot de andra hotellen på Arlanda. Vid soligt väder är det många gäster som njuter av solen och svalkar sig i poolen. Kanske blir det en försmak av vad semestern sedan kommer att bjuda på.

Radisson Blu SkyCity:

Även Radisson Blu SkyCity ligger mitt på Arlanda Airport. Just närheten är dess fördel då man når både shopping, restauranger och vidare färdmedel på bara någon minut. Här finns gratis Wi-Fi, ljudisolerade rum samt gratis gym för alla gäster. Välj mellan Standardrum, Familjerum, Business Class-Rum eller Svit. Här finns även rum är specialanpassade för de som har rörelsehinder.

På hotellet finns restaurangen ”On my Way”. Vill man ha annann mat finns det ett stort utbud av restauranger på Arlanda att väjla mellan.

Jumbo Stay

Ett boende som är ett måste för den flygplansintresserade. Här får man nämligen bo i en Jumbo Jet (Boing 747). Flygplanet är visserligen ombyggt något för att passa bättre till ändamålet men det är en häftig upplevelse oavsett vilket av de 27 rummen som väljs. Utöver den unika känslan är Jumbo Stay även ett mycket prisvärt alternativ. Detta beror till stor del på att rumnen är små. Varje rum/hytt är ca sex kvm. Dusch och toalett är i korridoren. Vill man ha lite större och lyxigare samt egen dushc/toalett finns möjligheten till detta i tre av rummen. Ett av dessa är det lyxigaste rummet – Cockpiten. Ett större rum som bjuder på mäktig panoramautsikt.

Rest and Fly

Ett lågprishotell där man kan hyra rummen per timme eller över en natt. Rummen är relativt små och någon frukost ingår inte. Men istället får man bo för ett riktigt bra pris. Brukar vara fullbokat långt i förväg.

Lämna ett svar