Hotell och avkoppling

En av de viktigaste grejerna för att få till en bra resa är att välja ett bra boende. Att ingen vill bo i ett ruckel där saker och ting inte fungerar, där det är för varmt eller för kallt, eller ohyra gnagt av elkablarna – ja, det är fullkomligen självklart.

Boendet är en central del för själva resan eftersom man tillbringar minst hela nätterna där. Kanske mer tid än så. Men låt oss säga minst en tredjedel för enkelhetens skull.

Ska man åka på storstadsweekend är ett centralt boende att föredra. Närheten till shopping, restauranger och transportmedel är oerhört viktig för att få ut mesta möjliga av staden. När det gäller all inclusive-resor till varmare breddgrader är hotellet ännu viktigare, eftersom större delen av resan spenderas på eller i anslutning till hotellområdet.

Maten måste vara bra, precis som hotellrummen och sängarna. Det allmänna området och hotellets restaurang blir också två viktiga delar. Och sist men inte minst poolområdet och aktivitetsområdet. Finns det verkligen plats för alla kring poolen? Är det nära till havet?

Det sista någon vill göra på en chartervecka är att brottas med andra turister för att få solstolar runt swimmingpoolen, eller sitta på någon alldeles för varm buss i timmar bara för att komma fram till stranden.

Ett sätt att resa som blivit oerhört populärt de senaste åren är att åka på spa weekend. Varje år åker allt fler svenskar till spahotellen runt om i landen för att checka in en helg eller en vecka, njuta av lugnet och stillheten, koppla av och unna sig professionella behandligar.

När det gäller spahotell är läget inte lika viktigt som under en storstadsweekend. Målet är varker shopping eller nöjesliv, utan att koppla av. Det är också ännu viktigare än hotellet på en all inclusive vid Medelhavet.

På spaweekend spenderas i princip hundra procent av tiden på anläggningen. Maten förtärs i hotellets restaurang, alla behandlingar sker på hotellet och större tiden spenderas på hotellets relaxavdelning.

När anläggningen utgör så stor del av resan är det än viktigare att hitta rätt. För att göra det kan du kolla in på en spasida som till exempel spahotellweekend.se som listar de flesta anläggningar i Sverige. Där kan du se bilder, paket, priser och recensioner för att enkelt jämföra de olika anläggningarna och hitta den som passar dig bäst inför din spaweekend.

Att åka på spaweekend är ett svårslaget nöje när det gäller att koppla av och unna sig själv något alldeles extra.

Lämna ett svar