Hotell nära Scandinavium

Scandinavium är en av Sveriges största arenor och hit tar sig ca 700.000 besökare per år för att gå på konserter, fotboll, friidrott och mängder av andra evenemang. Kring 60 gånger har det hållits internationella mästerskap på arenan med bland annat hockey-VM och Konståknings-VM.

För de som kommer långväga ifrån är det ett måste att hitta ett hotell, vandrarhem eller annat boende i närheten. För de som prioriterar hotellalternativet finns bland annat följande tre hotell i närheten av Scandinavium.

Spar Hotel Gårda

Med bara några minuters gångväg till Scandinavium har Spar Hotel Gårda blivit första valet för många som besöker Göteborg och ska till arenan. Det är ett hotell med ”normal” standard, d.v.s. med tre stjärnor och ett pris som absolut är överkomligt. Hotellet passar även mycket bra för barnfamiljer då det är tydligt att de ”barnanpassat” boendet för att möta de krav som barnfamiljerna har. Orsaken till det kan mycket väl bero på att det bara är 20 minuters gångväg till nöjesparken Liseberg. Varför inte passa på att besöka två av stadens mest besökta turistmål när man ändå är där?

Elit Park Avenue Hotel

Hotellet har något högre standard än det ovan nämnda men det innebär även att man får betala något mer. Det fyrstjärniga hotellet ligger mitt i Göteborg och därmed har man nära till affärer, gågatan, turistattraktioner och kommunikation. Detta var Sveriges första hotell som byggde badrum i samtliga hotellrum. Det är idag en självklarhet och inte något unikt men upplevelsen på Elit Park Hotell brukar ändå vara unik. Hotellkedjan har blivit känd för att en mycket hög servicenivå så det är inte oväntat att detta hotell har blivit mycket populärt hos både turister och affärsmänniskor.

En unik sak med Elite är att de nästan alltid har sina hotell i historiska byggnader. Det i sig skapar en unik känsla.

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Även detta hotell ligger extremt centralt. Det är inte många meter till stadens centralstation vilket gör det till ett perfekt hotell för de som kommer med tåg och sedan tänker ta bussen ut till Scandinavium. Radisson är ett av de största hotellen i Göteborgsområdet med hela 349 rum. Rummen finns i olika prisklasser och är därmed även olika inredda. De dyrare rummen erbjuder exempelvis bubbelbadkar vilket kan vara en lyx som kan var värt några extra hundringar. De som inte nödvändigtvis behöver ha bubbelbadkar på rummet kan gå ner till hotellets spa som har pooler och där det finns möjlighet att köpa olika slags behandlingar.

Så njut av konserten, fotbollsmatchen eller uppvisningen i isdans. Men boka hotellet i god tid. När det är evenemang i Skandinavium kommer människor från hela Sverige och många har samma mål – att bara bo några minuter från arenan.

Lämna ett svar