Hitta boende i Malaga

Malaga är en av de spanska städer som året runt har en strid ström av turister. Sol och bad lockar de allra flesta men staden har även ett stort kulturellt utbud med bland annat många muséer. Tack vare att så många söker sig till den spanska staden är även utbudet av olika boendeformer stort.

De flesta väljer att bo på hotell och inom denna kategori finns allt från enstjärniga back-packer hotell till de mest exklusiva femstjärniga hotellen. Bokar man nära inpå är priserna nästan som i Sverige men är man ute i god tid går det att bo för en betydligt billigare summa. Det är inte svårt att hitta hotellnätter på trestjärniga hotell för kring 500kr natten. Då bjuds man även ofta på otroligt fina vyer över staden eller det öppna havet.

De som istället vill hålla nere kostnaderna för boende så mycket som möjligt kan välja ett vandrarhem. De allra billigaste erbjuder bara en säng i en sovsal och priset är oftast under 200kr natten. Andra vandrarhem ger möjligheten till egna rum även om standarden är en bra bit från vad som erbjuds på hotellen.

Ett annat alternativ är att hyra semesterhus, lägenhet eller stuga någonstans i provinsen Malaga. Är det ett hus eller stuga man är ute efter är chansen stor att den är belägen en bit utanför provinsens huvudstad. För de som vill uppleva stadspulsen dygnet runt är det därför bättre att söka upp ett passande hotell. Är man däremot intresserad av att lära sig om den inhemska kulturen kan ett boende på landsbygden ge betydligt mer.  Var man än har sitt boende är det i alla fall alltid nära till sol och bad.

Hur hittar man boende i Malaga?

Det finns främst tre sätt att hitta sitt semesterboende. Det första är att gå via en resebyrå. Fördelen är att man får personlig hjälp men samtidigt brukar priset även spegla detta. Den andra vägen är att ha kontakter i Spanien som kan tipsa om passande hotell, vandrarhem eller hostels.  Men de allra flesta väljer att använda Google för att hitta det perfekta semesterboendet. De som söker på ”Malaga Boende” kommer inom någon sekund få fram en rad olika byråer som förmedlar boendeformer i Malaga. En rekommendation är att just söka brett. För även om man hade tänkt bo på hotell så kan andra alternativ presenteras som både är mer prisvärda och tilltalande. Allt beror som tidigare nämnts på vad man är ute efter att fylla sin semester med.

Lämna ett svar