Här shoppar du i London

London har snabbt blivit ett shoppingresmål för många svenskar. Det är lätt att förstå då det bara kostar några hundra kronor att flyga dit med lågprisflyg och utbudet av både kända och mindre kända affärskedjor är betydligt större där än i Stockholm.

I vilka affärer man tycker om att gå och titta är helt individuellt men några av de mer populära platserna presenteras nedan:

Bland varuhus går det inte att missa Harrods. Ett av världens mest kända varuhus som extremt många besöker som turistmål varje år. Inte nödvändigtvis för att köpa något utan bara för att se ett varuhus som verkligen sätter glitter och glamour högt. Kom ihåg att läs alla de förbudsskyltar som sitter i varje entré. Man får bland annat inte äta klubba eller ha ryggsäck på sig så länge man är innanför varuhusets väggar. Gör man det tar det inte många sekunder innan en vakt kommer och vänligt men mycket bestämt berättar att man bör lämna byggnaden om man inte följer reglerna.

Ett annat mycket känt varuhus är Liberty. Även här finns det mycket lyx och en lång historia. Byggnaden som varuhuset ligger i byggdes 1875 och här finns allt från kläder och möbler till inredning och spa-artiklar. Liberty hittas på Regent Street.

Shoppa i LondonOm man istället söker extremt stora shoppingcenter är det The Village man ska besöka. Namnet avslöjar att huset är som en by av stora och små butiker. Här finns något för alla oavsett om man vill köpa märkeskläder, ta en paus och se en film på bion eller hyra en personal shopper.

Just Personal Shopper är något som är betydligt vanligare i London än Stockholm. Det behöver inte ens kosta utan många affärer erbjuder sig att hjälpa till med shoppingen så länge man håller sig inom deras väggar. Däremot kan det vara en stor fördel att boka upp sig i förväg då chansen att få en personal shopper spontant är mycket liten.

De som vill spara pengar på billigt mode kan besöka River Island. Företags websida används ofta av svenskar som vill beställa modekläder till ett billigare pris. De som åker till River Island som ligger på Oxford Street får chansen att ta och känna på de kläder man annars bara suktar efter då man ser bilderna online. Längs denna gata dvs Oxford Street finns även mängder av klädkedjor. Gatan kan liknas med Drottninggatan i Stockholm men med den skillnaden att den är längre, bredare och med mer affärer.

Lämna ett svar