Golfresan för de som ställer höga krav

Less på halvdåliga golfbanor där servicen är låg? Lägg det bakom dig och åk till banorna som har världsklass istället. Det kostar en hel del – men ger även en grym golfupplevelse tillbaka. Mellan 2005 och 2013 har golfare i Sverige kunnat tipsa varandra om de bästa golfbanorna i världen på Bobmenreport.com och när resultatet presenterades år 2013 var det flera tidningar som listade de ”bästa golfbanorna”. Planerar du in årets golfresor så fundera på följande banor, ett axplock av topp tio.

Nr 1 Adamstal i Österrike

Detta är en klassisk mästerskapsbana som bjuder på minst sagt kuperad terräng. Banan har ibland presenterats som golfens ”berg-och-dalbana”. Det är som Expressen sammanfattar sin recension av banan ”Ett Bro Hof bland molnen”. Greenfee kostar 560kr.

Nr 3 Ypsilon i Tjeckien

En bana som länge varit Tjeckiens bästa golfbana och som fortfarande levererar mycket bra. Den ligger i norra Tjeckien och bjuder på 18 hål ett vackert, böljande naturlandskap. Banan är vacker – men även omgivningen. Ett stort plus är även att maten och drycken är väldigt billig även om man väljer de lite mer lyxigare restaurangerna. Greenfee kostar ca 330kr.

Nr 4 Carne Golf Links på Irland

Detta är en av världens bästa linksbanor. Den öppnades så sent som på 90-talet och har snabbt vuxit till en populär bana hos många spelare. Det finns ett flertal linksbanor på de brittiska öarna men denna sticker ut i mängden.  Greenfee kostar från ca 300kr.

Nr 8 Palm Garden på Malaysia

Kuala Lumpur klassas ofta som ett ”golfparadis” och Palm Garden är i så fall kronan på verket. Expressen skriver ”kanske den bästa banan vi någonsin testat”. En lite mer udda golfform kan även hittas i närheten på Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah. Här kan man nämligen spela nattgolf. Lättare att spela än att uttala namnet på banan.

Golfspelare