Fillippinerna – Asiens outforskade pärla

Att resa till Filippinerna blir alltjämt mer populärt och tack vare lågprisflyg med mellanlandning i Bangkok eller Dubai så har det också blivit mycket billigare och enklare att ta sig dit. Det finns mycket att se och göra på Filippinerna, men de saker som lockar mest är den fantastiska dykningen och den häftiga naturen som finns här. Runt omkring de olika öarna hittar man allt ifrån några av världens vackraste stränder till några av världens vackraste vattenfall och mycket mer.

Filippinerna bjuder på spännande äventyr för hela familjen, men passar även för en romantisk resa till paradiset eller en lugn och avkopplande resa för seniorer. Men det är inte bara naturen och stränderna som lockar. På Filippinerna finns det även mycket kultur att uppleva och det finns många maträtter att prova på under resan.

Filippinerna består av tusentals öar i olika storlekar. Några av de mest kända öarna är Boracay, Cebu, Bohol och Palawan. På Boracay är det främst paradisstränderna som lockar besökare, varav White Beach anses vara en av världens vackraste stränder. På Cebu finns både stadsliv, natur och stränder. Palawan är en annan favorit som är ett måste att besöka när man åker till Filippinerna. På Palawanöarna väntar äventyr och aktiviteter som kajakpaddling, riverrafting och mycket mer.

Även om allt fler hittar denna gömda pärla i Asien, så är det inte överbefolkat med turister ännu. Landet är fortfarande till stora delar outforskat av turister och det finns mängder av små öar som bara väntar på att utforskas.

Klimatet är varmt och tropiskt året runt, men det finns bättre och sämre tillfällen att åka hit under. Vädret består av två perioder, en regnig säsong och en torr säsong. Regnperioden pågår från juli månad till november månad. Under denna period är det inte rekommenderat att åka till Filippinerna, eftersom att det finns risk för kraftiga tyfoner. Tyfonerna kommer främst mellan juli och oktober. Resterande delar av året bjuder mestadels på soligt och härligt väder med tropisk värme.

Den enda egentliga fördelen med att åka hit under regnperioden är att allting är betydligt mycket billigare. Det är lättare att förhandla priser om boende på plats och det finns alltid något ledigt på nästan alla ställen. Regnperioden innebär lågsäsong på Filippinerna och då finns det goda möjligheter att resa runt billigt. Vill man undvika regn, men ändå ta del av lågsäsongens lägre priser ska man åka hit i oktober eller november.

Den torra säsongen börjar i december och varar till ungefär juni månad. Under denna period är det inte mycket regn som faller, även om det händer ibland även under torrperioden. Regnskurarna är oftast korta och kommer någon gång under eftermiddagen och försvinner lika snabbt igen. Dessa små regnskurar är väldigt uppfriskande och svalkar skönt efter en dag på stranden.

Det är därför du borde skriva upp Filippinerna på listan över dina nästa resmål att besöka.

Lämna ett svar