De okända spahotellen

Skäm bort dig på ett Spa HotellÄr du less på de vanliga spahotellen i ditt närområde. Sök dig ut i världen och hitta de mer annorlunda hotellen. De som bjuder på mer än bara skön massage och bubbelpool.

Amangiri

Att åka på Spa betyder för de flesta att få avkoppling från den stressiga vardagen. Vad passar då inte bättre än att åka så långt bort från vardagen som det bara går. Att åka till ett ställe som ligger helt ensamt ute i öknen?

Kanske var det så som ägarna till hotellet Amangiri tänkte när de slog upp portarna för ett hotell och Spa i Grand Canyon, Utah, USA. Hotellet är omgivet av miltals sandstensområde som knappast bjuder på härliga promenader i en grönskande miljö. Däremot kan de erbjuda ett mycket stort hotellområde eller som de själva säger ”25,000 kvm av lugn”.

Beresheet

I Israel är hotellet och spa-anläggningen Beresheet mycket känt. Däremot är det få européer som hört talas om stället.  Ett hotell som tagit spa till en högre nivå – bildligt talat. Det ligger nämligen på kanten av Ramon Crater vilket gör att gästerna har en magnifik utsikt över landskapet. Här finns ett mycket modernt spa som sätter gästen i fokus. Av de 111 sviterna som går att välja mellan har 39 privata pooler och de som vill ha behandling kan välja mellan 60 olika behandlingar.

Posada de Mike Rapu

För de som vill mixa sin spasemester med en hel del spännande historia och naturupplevelser är Posadada de Mike Rapu ett perfekt ställe. Hotellet ligger på den mytomspunna Påskön med dess mäktiga stenstoder som fått mer än en historiker att förbryllas. Hotellet är uppbyggt av vulkanisk sten och gästerna bjuds på en fantastisk utsikt över Stilla Havet. Självklart erbjuds en mängd olika spabehandlingar.

Jade Screen Hotel

Ännu ett hotell som förstått vikten av lugn och ro för de gäster som söker ett härligt spa är Jade Screen Hotell i östra Kina, cirka 50 mil väster om Shanghai. De som vill besöka hotellet måste åka linbana eller gå de 60,000 trappstegen som krävs för att komma upp till hotellet som ligger upp på berget Yuping Mountain. De erbjuder, i likhet med många andra hotell, spabehandlaringar men det är få som kan matcha Jade Screen hotell när det gäller utsikt och mäktig naturupplevelse. Bara att lämna alla snabba transportsätt och åka linbana gör att man varvar ner redan på vägen till hotellet.

Skibo Castle

En del hotell gör allt för att locka till sig gäster. Andra håller bort intresserade på avstånd. Skibo Castle i de Skotska högländerna är en av de hotell som faller under den andra kategorin. Hit får enbart inbjudna gäster komma och det får de betala rejält höga kostnader för. Men de som kommer har säkerligen råd. Dessutom får de en hotellupplevelse utöver det vanliga. Vad man kan få för SPA-behandlingar? Fråga någon som varit där.

Lämna ett svar