De häftigaste sakerna att göra i Tanzania

Tanzania, som bland annat är grannland till Kenya, Uganda, Zambia och Mocambique, ligger i mellersta östra Afrika och har kust mot Indiska oceanen. Landets namn härstammar från två olika ord – Tanganyika och Zanzibar. Tanganyika betyder fastlandet, medan Zanzibar är en ögrupp beläget nära kusten.

Att resa hit bjuder på en stor mångfald av upplevelser och äventyr. Landets storslagna natur och varierande landskap är bara en faktor som gör att Tanzaniaresan blir svårförglömlig.

Kilimanjaro

För den riktigt äventyrlige är Kilimanjaro ett måste att åka till. Kilimanjaro är Afrikas högsta topp och ett kännetecken för hela kontinenten. Givetvis behöver man inte bestiga toppen för att njuta av dess storhet, men för de som är sugna på en utmaning finns det guidade turer för just detta. Bland annat kan man ta en väg upp till berget vid namn Lemosho, en väg som många anser vara den allra vackraste på den sidan berget.

Tarangire National Park

Den här fantastiska parken kallas ofta för en av Afrikas mest underskattade parker. På grund av sin närhet till bland annat Serengeti och Ngorongoro, är det många som endast stannar till i Tarangire en kortare stund på vägen till eller från andra sevärdheter. Ett längre besök kan dock verkligen rekommenderas.

Tarangire har ett djurliv som är svårslaget – parken förmodas nämligen ha det högsta antalet elefanter i världen (i förhållande till sin storlek alltså) och är även Tanzanias näst djurrikaste park efter Serengeti. Med över 450 fågelarter är parken också ett måste för de som är intresserade av fåglar. Vissa menar att Tarangire är Tanzianas bästa plats för fågelskådning.

Ta sig hit

För att ta sig till Tanzania är främst flyg rekommenderat. Som alltid när man letar efter bra erbjudanden är det viktigt att jämföra flera olika resebyråer. Även speciella sökmotorer som jämför flygpriser på nätet kan rekommenderas.