Börjar otel.com utmana Hotel.com?

En av de allra största jämförelsesidorna för hotell är Hotels.com (har även sidan hotel.com). De presenterar flera hundratusen hotell över hela världen vilket gör det extremt lätt att hitta ett passande hotell var än man vill resa. De har även ett bonussystem som gör att man kan få en natt gratis om man samlar ihop 10 nätter, även rabattkoder är populära med Hotels.com.

Men Hotels.com är knappast ensam på marknaden gällande att jämföra priser på hotell. Här finns även sidan med det liknande namnet, Otel.com. Det är lätt att tro att de till och med vill fånga upp de som inte skriver exakt rätt url när de egentligen vill komma till Hotel.com.

Otel.com har något färre hotell men har ändå över 250.000 hotell representerade och detta i sammanlagt 20.000 städer runt om i världen. Även Otel har rabattsystem men det skiljer sig mot Hotels.com.

Det finns exempelvis rabattkoder som ger billigare boende på Otels.com redan från första natten. En kod som varit aktiv under flera tillfällen ger bokaren 10% på ett valfritt hotell. I jämförelse mot Hotel.com så är detta bättre. De som bokar tio nätter kommer få tillbaka summan som är representativt mot en natt. Därmed är de lika på denna punkt. Men på Hotels.com krävs det att man verkligen bott tio nätter för att man ska få ta del av bonusen. Hos Otels räcker det med att man bokar en natt så får man rabatten direkt.

För de som ofta bokar hotell spelar det alltså ingen roll vilken väg man går. Men de som enbart bor på hotell en eller ett par gånger per år kan med fördel välja utmanaren, Otels. En person som bor på hotell två gånger per år måste nämligen vänta i hela fem år innan bonusen är intjänad på hotels.com.

Med andra ord är rabatt direkt vid köpet att föredra istället för en bonus efter tio nätter. Men kommer detta att räcka för att utmana denna gigant på hotellmarknaden? Det är inte helt säkert. Mycket handlar om att kunna erbjuda en lätt och smidig tjänst där man hittar ett hotell oavsett önskad prisnivå eller placering. Dessa två aktörer är inte de enda som bjuder på reor och rabatter, att hitta rabattkod i ”Resor & Hotell ” kategorin är inte så svårt.

Lämna ett svar