Besök härliga Varberg och bo på hotell

Många turister varje år väljer att besöka just Varberg. En av de sevärdheter som lockar turisterna är kanske framför allt Varbergs fästning. Här kan man lära sig mer om historian bakom den på ett fascinerande och händelserikt vis. Många turister återkommer också varje år för den härliga stämningen och känslan som råder i staden.

Många som åker hit väljer att bo på hotell. Nedan följer ett axplock av utbudet som finns att tillgå i staden.

Hotel Fregatten

Hotel Fregatten är centralt beläget i Varberg, endast 200 meter från strandpromenaden och ungefär 400 meter från stadens centrum, där Torget och dess utbud av affärer, restauranger och kaféer finns.

Utöver detta ligger också några av Varbergs mest populära besöksmål inom ett bekvämt avstånd. Till dessa besöksmål kan Socitetsparken, Socitetshuset och Varbergs Fästning räknas.

Hotellet har en hel del historia. I byggnaden som hotellet nu ryms inom var tidigare ett lager. I många delar av hotellet kommer du också att märka detaljer som berättar om stadens historia som kuststad och kurort.

Varberg har länge varit en populär kuststad och varit ett populärt mål för de som söker spa, avslappning och kurering länge. Det är också i Varberg som bland annat Crescent har tillverkat sina cyklar.

Hotel Fregatten – Snabbt om

  • Hotellet har 95 rum med 199 sängar.
  • På Hotel Fregatten finns 7 mötesrum med utrymme för 65 personer.
  • Hotellet ligger ungefär en timme med bil från Halmstad Airport.
  • Hotellet ligger centralt beläget. Till centralstationen är det endast 5 minuters promenad.

Andra hotell

Det finns ett visst utbud av hotell i staden. Bland andra hotell kan spahotellet Varbergs Stadshotell räknas. Ett annat omtyckt hotell att bo på är Hotell Havanna som är ett hotell med kubanska inslag.

Många som åker till staden för att njuta av ett bra spa, reser bland annat till Varbergs kusthotell. Vill man se mer av utbudet kan man besöka sidan Varberghotell.se, som berättar om boendemöjligheterna i staden.

Karta Varberg
Kommunkarta över Varberg, i norr ligger Göteborg och i söder Halmstad.

 

Lämna ett svar